Akkumulátorok

Lelkes és hozzáértő villanyrajongók fantasztikus alkotásai!

Re: Akkumulátorok

HozzászólásSzerző: Endlos » 2010.02.22. 21:03

Azt hiszem, ezzel el rágódok egy ideig, amíg megemésztem, és igérem, teszek fel képet, ha sikerült felépítenem nekem is egy jó hatásfokú autót. Láttam a használtautón egy Citröen Saxo gyárilag elektromos autót. Lehet-e tudni, hogy az pl. mennyivel tud többet, mint a REVA? vagy kevesebbet..........
Endlos

HozzászólásSzerző: AliasSeraf » 2010.02.23. 17:09

-Tölcsél fel róla képet ide, :) -lehetőleg felnyitott motorháztetővel, aztán kielemezzük, és kicsontozzuk.
AliasSeraf

HozzászólásSzerző: Endlos » 2010.03.03. 10:09

Árulnak vajon valahol ilyen komplett elektronikát?
Ez valójában csak azt szabályozza, hogy a gázadás fokozatos legyen?
Ha tövig nyomod a gázpedált, akkor azonnal minden energiát rászabadít?
Endlos

HozzászólásSzerző: Endlos » 2010.03.10. 08:25

Oszcillátorra miért van szükség? egyenáramú motorok nem elég jók?
Endlos

HozzászólásSzerző: cosmo » 2010.03.17. 16:37

Sziasztok!

Lehet, hogy néztétek már, de ha nem: http://www.a123systems.com/a123/products

ÉN pici, csak 2200 mAh-s celllákat használok tőlük(Off célra), de vannak nagy kapacitású celláik is. Csak meg kellene érdeklődni mennyi, az annyi....
cosmo

HozzászólásSzerző: AliasSeraf » 2010.03.23. 11:48

A magyarországi permanent Kft-nél árulnak komplett speed controlt, www.permanent.hu -itt van egy olyan gomb hogy "zöld autó" ott van egy-két kütyü.
-Osszcillátor alatt impulzusszélesség szabályozó kütyüt értek, az impulzusszélességgel tudod karburálni a motort, ettől fog kevés amper szaladgálni a madzagokon, meg ettől fog nem melegedni a motor, és ezért cserébe még a hatásfok sem csökken.
Ha direktbe rákötöd a feszültséget egy DC motorra, akkor az kb 400-900 ampert ránt egy pillanatra, ez tönkreteszi a kommutátort, és a szénkeféket, meg mindent, amit az elektromos ív érintett. Oszcillálás közben nem színuszjelszélességet változtat, hanem a színuszjel alsó, azaz negatív részét levágja, és a megmaradó részek szélességét változtatja 0 és 1kilóhertz szalámi között.
AliasSeraf

HozzászólásSzerző: Endlos » 2010.03.24. 07:58

AliasSeraf írta:-Osszcillátor alatt impulzusszélesség szabályozó kütyüt értek, az impulzusszélességgel tudod karburálni a motort, ettől fog kevés amper szaladgálni a madzagokon, meg ettől fog nem melegedni a motor, és ezért cserébe még a hatásfok sem csökken.
Ha direktbe rákötöd a feszültséget egy DC motorra, akkor az kb 400-900 ampert ránt egy pillanatra, ez tönkreteszi a kommutátort, és a szénkeféket, meg mindent, amit az elektromos ív érintett. Oszcillálás közben nem színuszjelszélességet változtat, hanem a színuszjel alsó, azaz negatív részét levágja, és a megmaradó részek szélességét változtatja 0 és 1kilóhertz szalámi között.

Akkor jól értettem legelőször, hogy a gázadást finomítja. :)
Endlos

HozzászólásSzerző: Endlos » 2010.03.24. 10:37

Permanenték szerint ha egy fullosat akarok, ami megy is, 3,5 milla, ami nekünk 6 év alatt jönne vissza, hacsak nem kell közben akksit cserélni. Márpedig 6 év alatt 300ezret bőven beleteszünk.
Ez így nem túl bíztató.
Endlos

HozzászólásSzerző: AliasSeraf » 2010.03.25. 12:25

Akkor mostmár te is érted, hogy miért volt hatalmas nagy vetélytársam a megboldogult permanentes bácsi...
-Ő pénzzel ész nélkül épített egy alacsony hatásfokú elektromos személyautót, melynek hatótáva 160kilóméterre tehető, végsebessége viszont 90 kilóméter per óráig terjed. -ez neki 4-5 millába került mindennel együtt.

-Én szemétből építettem elektromos személygépjárművet 400.000 forintból.
Ebben az árban azt is megoldottam, hogy folyamatosan legyen akksi ellátásom, amiért csak egyszer kellett hogy fizessek.
Az autóm mostani rekordja szerint 110kilóméter per órával megy -köszönhetően az újabb aksimnak, a hatótávom viszont maradt 20 kilóméter környéke.
AliasSeraf

HozzászólásSzerző: Endlos » 2010.03.25. 12:52

AliasSeraf írta:Ebben az árban azt is megoldottam, hogy folyamatosan legyen akksi ellátásom, amiért csak egyszer kellett hogy fizessek.
Az autóm mostani rekordja szerint 110kilóméter per órával megy -köszönhetően az újabb aksimnak, a hatótávom viszont maradt 20 kilóméter környéke.

Most a REVA-ról beszélsz, vagy a Sciroccódról?
Vicces, de én is pont így számítottam az autóm költségeit.
Endlos

ElőzőKövetkező

Vissza: Átépítések