Valóban szükségem van nagy autóra?

Az első, Magyarországon kapható közúti elektromos jármű.

Valóban szükségem van nagy autóra?

HozzászólásSzerző: Zabszem » 2009.08.04. 18:18

Elkényelmesedtünk. Ne értsetek félre: én is. Megszoktam/beleszoktam, hogy nagy és szép csillogó villogó autóval járok (hogy egyáltalán autóval járok), és valahogy minél nagyobb az autó - annál jobban "tisztelnek" az utakon. Ez alatt azt értem, hogy ha nagy autót vezetek, akkor könnyebben beengednek, a kereszteződésekben is előnyt élvezek, de ha kisebbet, akkor ez nem jellemző. Persze a REVA-val más. Ezzel az autóval alapvetően két csoportra oszlik a "vezető közönség": az egyik az, aki nem hiszi el, amit lát, és hiába megyek hatvannal (bocs rendőrök), akkor is beletapos, és megelőz a városban. Egyszer, ha utolérem megkérdezem majd miért tette. :) A másik csoport azoké, akik vidámak, mosolyognak, odajönnek, érdeklődnek, megsimogatják, beleülnek :)
Ma reggel arra az elhatározásra jutottam: eladom a benzines autómat. Átgondoltam: nincs rá szükségem. Minek fizessem az adót, és egyéb költségeket rá? A városban elektromos autóval járok, ha pedig messze megyek autópályán, akkor az egyik céges autót elviszem. Egyébként meg támogatom majd a MÁV-ot, ahogy hallom, rájuk fér.:) Köszönöm, hogy elolvastad :)
Zabszem

Re: Valóban szükségem van nagy autóra?

HozzászólásSzerző: BitBoy » 2009.08.13. 08:35

Sziasztok!
...hogy szükségünk van-e nagy autókra? A válasz, valóban NEM !
Sajnos manapság már akkora státusz szimbólum lett az autó, hogy a többség nagyobb prioritást tulajdonít neki, mint a lakásának. Az autója alapján ítélik meg az üzletembert, a családapát, gyermekeink barátait, és azok szüleit... és ne feledjük el... minket is.

ÉN EZT MEGUNTAM!!!

De legközelebb, amikor egy hatalmas "városi" gépszörny láttán majdnem elrántjuk a kormányt, gondoljunk csak bele, hogy mi is az ami egy ekkora autóval együtt jár... Először is: Oda parkolhatsz, ahova csak akarsz, hisz úgyse lesz aki rád szól... vagy ott fordulhatsz meg a "személyi buszoddal", ahol csak akarsz, hisz úgyis megáll a forgalom...
Szerintem ezek csak a kissebbség érzet kompenzáslására való törekvések, hiszen abba nem is gondolunk bele, hogy ha egyszer egy olyan helyre megyünk el vele, ahol szeretnénk "normálisan" leparkolni, ott sem fog menni, a benzinkútnál meg olyan lesz az érzés, mintha a fogunkat húznák...

Ez csak egy kis gondolatébresztő... mindenkinek a képzeletére bízom, hogy gondolkodjon, miért is kell a városi forgalomba egy legalább 3000-es Benzin/Diesel zabáló, mely esetleg 6 másodperc alatt van 100 - 150 Km/h-n
BitBoy

HozzászólásSzerző: georgelux » 2009.08.19. 11:35

a "nagy autó" szavak alatt mit értünk?

mert pl. a VW Polomhoz képest egy Mazda 6 már nagy, viszont alig várom, hogy az 1500 km távolságot ne VW Polo-val tegyük meg, mert komoly logisztikát kíván a bepakolás és egyelőre még a tetődoboz vásárlása merült fel lehetséges opcióként.

vagy pl. a Volvo XC 60 tényleg nagy, viszont nagy távolságoknál, autópályás utaknál kényelmes és biztonságos, de mégsem akkora batár mint egy Audi Q7-es vagy a Volvo XC90

sok embernek szükséges van nagy autóra, de a nagy autó és a lakás és család fenntartása mellett kevesen engedhetik meg, hogy legyen egy kicsi, városi járgány is - le a kalappal az olyan cégek előtt, ahol biztosítanak cégautónak egy Passat méretű járgányt, arra az esetre, ha nagyobb távra mész - sajna ez nem általános.

ha bevállalható lesz a REVA és társai, akkor is meg kell oldani a családnak/személynek a parkolást a lakás előtt, feltöltést stb. gondold el, veszel egy REVA-t pl. Nyíregyházára, de a panel/társasház 2. emeletén laksz. Hogyan is töltöd fel? több métere hosszabbítót engedsz le? ha megvetted a REVA-t, nem biztos, h tudsz garázst is venni/bérelni hozzá. és még arról nem is beszéltem, h személetváltás kell bizonyos korosztály részéről is, mert pl. Amszterdamban 3-4 Smart-ot toltak bele a csatornába heccből az elmúlt hónapokban. Kéziféket behúzott parkoló Smartot...

nehéz projekt ez és sok-sok probléma vár még megoldásra, sok-sok kompromisszumra van szükség a vevő és eladó részéről is és a városvezetők/vállalkozók részéről, viszont nagyon örvendetes tény, hogy vannak, akik tudnak ilyennel foglalkozni és öröm volt vezetni az autót :-)
georgelux

HozzászólásSzerző: AliasSeraf » 2009.12.14. 16:41

Én most abszolútt de nem hecc ből mondom, meg nem feltűnési viszketegségem van, de az én villany autóm 5 személyes, és még csomagtartója is van. Ezért írtam a másik fórumba, hogy nem feltétlenül kell kicsinek lennie egy villanyautónak. A jelenlegi motor, amit szereztem egy 2 tonnás 7-es BMW-hez való. -Ez a projectem meg fog hiusulni, mert nem bírok hozzá szabályzót venni, mert maga a szabályzó egy árba mozog egy 7-es BMW-vel.
-már több mint egy éve használom a kocsimat, nem fogok tőle megválni. Akinek meg a nagy autó az álma, és avval teccelegnek korán reggel hatkor , amikor munkába megyek, legszivesebben letolnám őket az útról, mert tötyörögnek...
Minden, és minden áldott reggel szlalomoznom kell az ilyen terepjárók, olyan jaguárok, ilyen mercik, és hasonlók közt.
Nekem is van egy benzinzabálóm, de csak akkor veszem elő, ha hosszabb útra megyek.
AliasSeraf

Vissza: REVA